Home Rame tablouri
Rame tablouri
Rame tablouri PDF Imprimare Email
Rame tablouri
Scris de magda87   
Marţi, 24 Mai 2011 06:32
Aceste rame de tablouri sunt de fapt un cadre pentru o imagine, de orice gen, destinate sa redea o anumita infatisare a operei sau sa protejeze opera. Din punct de vedere al aspectului, aceste rame de tablouri au rolul de a scoate in evidenta imaginea tabloului respectiv. De aceea, sunt foarte importante si culorile de rame de tablouri.

In mod traditional aceste rame de tablouri sunt facute din metal, lemn, argint sau bronz (bronzul fiind cel mai des folosit material pentru rame de tablouri). In zilele noastre se pot folosi si alte materiale pentru rame de tablouri, precum aluminiul, plasticul, scoici sau polistiren. Acele rame de tablouri mai vechi erau vopsite in diverse culori, dar cel mai frecvent se poleiau cu foita de aur. De asemenea, unele rame de tablouri aveau modele diferite: flori, modele geometrice sau avea chiar legatura cu imaginea tabloului.

La multe tablouri moderne aceste rame de tablouri sunt, in general patrate sau dreptunghiulare, desi nici cele circulare sau ovale nu sunt mai putin frecvente. Sunt si rame de tablouri cu forme neobisnuite (de multe ori in mod corespunzator colorate). Aceste rame de tablouri sunt de obicei rame destinate fotografiilor. Exista si rame pentru fotografii concepute pentru a se potrivi numai pe colturi.

Unul dintre cele mai vechi exemplare de rame de tablouri a fost descoperit intr-un mormant egiptean datand din secolul al doilea d. Hr., in care un portret al unei mumii fayum, descoperit la Hawara se afla inca in rama sa de lemn.
 


Sondaje

Doriti sa investiti in tablouri?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori şi 2 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com