Home Tablouri celebre
Tablouri celebre
Tablouri celebre PDF Imprimare Email
Tablouri celebre
Scris de magda87   
Marţi, 24 Mai 2011 14:25
Toata lumea a auzit de pictori celebri precum Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn, Claude monet, Pablo Picasso etc, fiind cei mai mari pictori care au trai vreodata.

In Renasterea italiana exista foarte multe tablouri celebre. Unul dintre aceste tablouri celebre este “Cina cea de Taina” a celebrului Leonardo da Vinci (1452-1519), opera care, alaturi de “Mona Lisa” este cea mai faimoasa dintre cele 30 de tablouri celebre ale sale. El descrie groaza de pe fata a 12 oameni pe care Hristos i-a adunat in jurul sau pentrtu a le spune ca pana la rasarit unul dintre ei il va trada. Aceasta pictura, una din multele tablouri celebre, este foarte masiva si acopera un perete intreg in sala de mese a Manastirii Santa Maria delle Grazie din Milano, Italia.

Vincent van Gogh (1853-1890) este considerat cel mai mare pictor din istoria europeana. Acesta a pictat numeroase tablouri celebre pe care, in prezent, le putem intalni in marile muzee ale lumii. Cel mai enigmatic tablou al sau se numeste “Noapte instelata” si a fost realizata pe parcursul sederii sale intr-un centru psihiatric din Franta. Niciuna din operele sale nu a fost apreciata in timpul vietii. De fapt, Vincent van Gogh a trait o viata in mizerie, lipsita de speranta si plina de disperare. Astazi, intalnim un numar considerabil de tablouri de vanzare semnate de van Gogh.

Istoria acestor tablouri celebre nu se opreste aici. Sunt foarte multe lucruri de spus si sunt multe tablouri celebre despre care se poate scrie. Aceasta mica istorie despre tablouri celebre ar fi si mai incompleta daca nu am aminti de Pablo Ruiz Picasso (1881-1973). Picasso este unul dintre cei mai faimosi pictori ai secolului XX. Cea mai importanta opera a sa infatiseaza atacul lansat de Germania asupra localitatii Guernica, in timpul Razboiului Civil din Spania. In acest tablou a reusit sa redea cu fidelitate, in stilul sau cubist, brutalitatea, inumanitatea si lipsa de speranta generate de razboi. El a reusit sa-si puna semnatura pe multe tablouri celebre ale lumii.

Raffaello Sanzio da Urbino (1483-1520), este numele complet al unui mare pictor si arhitect, binecunoscut sub numele de Raphael. Acesta este unul dintre pictorii ale carui tablouri celebre au inspirat multi alti pictori de-a lungul vremii. Cel mai sofisticat tablou al lui Raphael este „Nunta fecioarei”, infatisand un grup de oameni asteptand in fata unei cladiri. Imaginea este dominanta de culori calde precum caramiciu si rosu. Impreuna cu Michelangelor si Leonardo da Vinci formeaza grupul celor mai mari maestri ai perioadei.
 


Sondaje

Doriti sa investiti in tablouri?
 

Vizitatori Online

Avem 8 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com